dimecres, 17 de novembre del 2010

REFLEXIONS...

Analitzant el que portem de temporada, podem dir que a nivell d’EQUIP propiament, ho portavem millor a l’inici que a les darreres setmanes on hem anat empitjorant a mida que avança la temporada i això ens hauria de preocupar. (No em refereixo únicament a resultats sinó a actitud i sinergia de grup).

Com haviem comentat en anteriors ocasions, el volei, al ser un esport d’equip sense contacte i amb la peculiaritat esencial de que va per puntuació i no per temps (a diferència de molts altres esports), la clau està en que el partit no està perdut fins que no t’han fet 3 sets de 25 punts amb diferència de 2.

Al que em refereixo amb això, és que tot partit s’ha de lluitar fins a l’últim dels punts i que per tant l’actitud és el factor clau en un esport així. En un partit on el nivell tècnic sigui similar, l’equip que milor actidud tingui a pista serà qui el guanyarà.

S’ha de jugar amb cap, amb conciència d’equip, ja que una errada de cadascuna de les que es troba al camp, son 6 punts més per les rivals i per tant 6 menys per nosaltres. Les jugadores del camp ens hem de complementar les unes a les altres. Donat que no estem en categories professionals, obviament ninguna de nosaltres ha nascut amb un talent especial per jugar a volei, per tant ninguna és perfecte en tot, totes tenim les nostres debilitats i mancances però també tenim les nostres fortaleses, per tant, el que hem de fer es potenciar això i saber pal·liar les debilitats de la millor manera i que menys perjudiqui a la resta de l’equip.

A nivell de joc individual, ninguna tenim una gran defensa, un gran servei, una gran col·locació, un bon atac, ni tan sols tenim sovint un bon toc d’avantbraç ni de dits… però hem d’aconseguir mostrar els nostres aspectes a favor, potencia-los i intentar millorar en els entrenaments i amagar en els partits les nostres debilitats.

Una de les coses més interesants que he après durant els meus anys de carrera, va ser el DAFO. Es tracta d’una eina de gestió empresarial que serveix per analitzar, on sóm i on volem anar com a empresa. Aquesta eina és totalment extrapolable a qualsevol aspecte a analitzar de la vida i he trobat interesant aplicar-ho a la nostra psicologia d’equip.

Totes ens hauriem de fer aquestes dues preguntes analitzant de forma individual i col·lectiva, tant els asectes tècnics com tàctics:
  • ON SOM?
  • ON VOLEM ANAR? (Demà, l’any que ve, el mes que vé)… cal marcar-nos uns objectius individuals i com a equip.
L’anàlisi de tot això és esencial per tal de millorar la psicologia i actitud en el camp.

Resumint, he analitzat sota el meu punt de vista l’aspecte que ens defineix com a col·lectiu amb cadascuna de les paraules del DAFO:
  • DEBILITAT: Motivació i anims en moments de crisi. Toca millorar-ho molt.
  • AMENAÇA: Les nostres pors i inseguretats en el camp. Ho hem de saber portar.
  • FORTALESA: Ens complementem les unes amb les altres. Toca potenciar-ho.
  • OPORTUNITAT: Tenim moltes companyes noves que de ben segur ajudaran a canviar aquesta actitud. Hem d’aprofitar-ho per treure’n el màxim profit.
Ara toca reflexionar…

Aquí deixo un video motivacional que va enviar una de les nostres companyes i que realment és una exel·lent mostra d’actitud. 


by Petarda.

2 comentaris:

  1. Joer petarda casa me pongo a llorar!! Estoy contigo hay que saber superar y mejorar los errores.
    Esto es como una relacion de pareja,familiar o de amistad. Verdad que cuando nos peleamos, nos enfadamos nos sentimos mal e intentamos luego no volver hacerlo. Verdad que cuando estás con esa persona intentas mejorar tu amistad, tu amor. Verdad que planeas un futuro con ella, sea de amigas/os, de pareja e incluso de lo que haras la semana que viene y lo cumplimos... Pues esto es lo mismo, queremos estar en segunda, y si no lo hacemos desde un principio la relacion se jode.. luego te amargas de pensar porque no hice esto o no hice aquello.. Lo mejor que tenemos es que el la liga todavia estamos a tiempo de hacer nuestro futuro, de llegar donde queramos.. Y lo que mas me jode es que sabemos que podemos.
    En los torneos de verano nos hemos llevado todas las copas, no nos han quitado ninguna eso quiere decir que PODEMOS y el mister no estaba...ASI QUE CHICAS A POR ES ASCENSO... nos vemos esta noche!

    ResponElimina
  2. Me encanta esa actitud y manera de pensar, estoy contigo.Seremos uno de los mejores equipos y si rectificamos a tiempo en los entrenos, a la hora de jugar el partido sera mucho mas facil darnos cuenta de los errores,tener reflejos y no perder bola.
    Chicas creo que ya va siendo hora de demostrar quienes somos de verdad, a darlo todo.Espero para el mes que viene tener ficha y poder jugar con vosotras ;) Nos vemos esta noche!!!!

    ResponElimina